Sert düşen o hisseye SPK’dan tedbir geldi!

yazar:

kategori: ,

12 Eylül’den bu yana sert düşüş yaşayan trend GYO hisse senedine SPK 1 ay boyunca ‘Emir paketi tedbiri’ uygulanması kararı aldı.

12 Eylül tarihinde 15 lira olan hisse senedi bazı oyuncuların satışı ve borsaya ortaklarla ilgili gelen olumsuz haberle 7 liraya kadar düşmüştü. Bugün yeniden tavan olan hisse senedi ile ilgili haber KAP’a düştü. Sermaye Piyasası Kurulu SPK, Trend GYO hissesinde 1 ay boyunca ‘Emir paketi tedbiri’ uygulanmasına karar verdi.

SPK AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında AYES.E ve TDGYO.E payları 07/11/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 06/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir. Emir paketi tedbiri, “piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması”, “emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması” ve “emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması” uygulamalarını kapsamaktadır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri) emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

SPK’nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.

ORTAKLARA ABD YAPTIRIMI

ABD Hazine Bakanlığı Yurtdışı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC)  Türkiye’den borsada işlem gören halka açık Trend GYO ve onun üç hakim ortağı olan Alaeddin Şengüler, Arwa Saleh M Mangoush ve Gülşah Yiğidoğlu OFAC yaptırım listesine almıştı.

OFAC, Türkiye merkezli Trend GYO şirketinin yaptırım listesine alınmanın nedeni olarak, Hamas’ın büyüklüğü 500 milyon Doların üzerinde olduğu tahmin edilen küresel varlıklarının önemli bir bileşenini oluşturması olarak belirtildi.