HSBC Türkiye

Dünya devi banka Türkiye’de şube kapatıyor

Dünya devi HSBC Türkiye’de küçülme kararı aldı Pandemi öncesi küçülen ancak sonra ani bir kararla şube sayısını arttıran banka 3 yıl aradan sonra yeniden şube kapatıyor. Toplam 65 şubesi bulunan bankanın şube sayısının ilk etapta 40’a düşeceği belirtiliyor.

Banka çeşitli illerdeki müşterilerine kapanma mesajı atmaya başladı.

Son olarak banka İzmit’teki şubesini kapatma kararı aldı. HSBC Bankası’nın İzmit Alemdar Caddesi üzerinde bulunan şubesine kapatma kararı hafta içinde iletildi. 11 personelin görev yaptığı banka şubesi 8 Aralık itibariyle İzmit’teki bütün faaliyetlerine son verecek.

YAZILI AÇIKLAMA

HSBC’den şu yazılı açıklama yapıldı:

Birikim Yönetimi ve Bireysel Bankacılık alanındaki faaliyetlerimizi önümüzdeki büyüme fırsatlarından daha da iyi yararlanabilmek üzere yeniden tasarlarken, Kurumsal ve Küresel Bankacılık’ta odağımızı ve hizmetlerimizi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz” denildi.

Açıklamada “Aldığımız aksiyonlar etkinliğimizi artıracak, faaliyetlerimizi optimize edecek ve müşterilerimize Türkiye’deki 44 şubemizle en iyi bankacılık hizmetini sunmamızı destekleyecek” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre, Eylül itibarıyla bankanın 67 şubesi ve 1.712 çalışanı bulunuyordu. Banka açıklamasında yeni düzenlemeler sonrası çalışan sayısının nasıl etkileneceği belirtilmedi.