Metin Yüksel

Fener’in Trader’i Fred Döndü, Darısı BİST’e

yazar:

kategori: ,

Gamdan hisar oldu mekânım yurdum,
İşitmez avazım dinlemez virdim,
Bir değil beş değil on değil derdim,
Düğümler baş verdi ey dost sıralandı gel,
Ya Hızır Ya Hızır
Yetiş ya HIZIR
Son bir aydır, Fener taraftarı ve BİST yatırımcısının hali ruhiyesi bu idi. Fred ile birlikte Fener taraftarına can geldi, hafta içinde 6 gollü mağlubiyet ile sahaya ’’Omurganın Solunum Bağlantılı’’ noktasının tamiri ile çıkan Fenerbahçe, Fred destekli ön baskıyı o kadar iştahlı yaptı ki, ilk 15. dakika maç 2-0 olabilirdi.
Fenerbahçe öndeki baskı ile maça başladığında fark yaratanın ‘’Pres Bilgisi’’ üst düzey olan FRED olduğu ortaya çıktı, FRED nerde ise tahtacının bütün açıklarını kapattı, presi sahanın sağına, soluna ve dikine yayarken ,herkesin performansını artırdı. Ve özellikle, Fenerin ‘’Format futbolunda” TADİÇ ve İRFANCAN tarafından açılan kanallara koşu ve 18 içindeki pas versiyonları ile hücum zenginliği FRED’in varlığı ile artarken, yokluğunda ise bu işlemez hale gelmişti. Tahtacı da çare üretmediğinden 4 haftadır yaşanan ’’Değer Kaybı’’ yatırımcıyı üzmüştü. Fenerbahçe’yi öne geçiren gol bu formatın gelişmiş ürünü idi.
FRED ile beraber İRFAN VE ŞAMAN’ZKY nin artan performansları değer artışı yaratırken, özellikle TADİÇ’in “Hisse Yancısı’’ konumunda sahada dolaşması, ’’Poziyonum var abi’’ kandırmacaları hücum aksiyonlarını aksatırken ÇEKO’nun “işlem ağırlığı” ise Fener’in daha primli olmasını engelliyordu.
İsmail hocaya yeni bir paragraf açmayacağım, hocamız bir tek ‘’değer stratejisine’’ sahip değil, yeni ürüne, yeni pazara gerek yok, mevcut konum ne ise onu büyütebildiğin kadar büyüt, sınırlarına gelse bile, mali yapı bozulma emareleri gösterse bile yeni bir model geçme.
3-1 olduğunda FRED oyundan çıkarken dahi defans önündeki ‘’ikili çıpayı’’ koruyun diye taktik veriyordu. Doğru Fenerin hayırlı ama faydasız evladı, ikinci yarı kaybolan oyun üstünlüğüne dahi müdahale etmezken ÇEKO’nun şans golü imdadına yetişti ve günü primli kapatan hisse olduk.
Sivas 3 galibiyet almış, 3’ü de deplasman. Geçiş oyununa uygun bir kadro yapısı var, ama genç yetenek YUNUS EMRE hem defansif hem de hızlı hücum anlamında önemli katkılar sağladı, İronik olan ise Sivas golünü geçiş oyunun da değil, SAMET’in refakatinde DK.50’de MANAJ kaydetti, SAMET ile sınanmaya devam.
Omurganın bel kısmındaki tedavi süreci OSCAR’ın sol stoper oyununu bir kademe artırması ile etkisini göstermeye başlamış. OSCAR kademe hataları yapsa da hücuma çıkış ve pas oyunu ile hücum yaratma noktasında Tahtanın satış yemesine engel oldu.
Hülasa HIZIR geldi HUZUR geldi. Tahtanın sahibi de olsan, aktiflerin çok iyi de olsa, ’iyi trader’’ yoksa sonuç hüzün
Hoş geldin Fener’in traderi FRED!…