Bilgisayar Mühendisine İhtiyacınız var mı diye sorduğu bankaya CEO oldu!

yazar:

kategori: ,

İstanbul Okan Üniversitesi’nin Türkiye’de ilk kez başlattığı Girişimcilik Dersi’ne 6 Aralık 2023 Çarşamba günü Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran konuk oldu. Aran gençlere eğitim ve iş hayatından anılar anlatarak tavsiyelerde bulundu.

Üniversite yıllarında birlikte çalışan üç arkadaş da banka yöneticisi oldu

Daha üniversite dönemindeyken problemlere çözüm aramanın ve çalışmanın önemine dikkat çeken Aran, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) okuduğu dönemde çalışmaya başlama sürecine ve sonrasına ilişkin şu anısını paylaştı:

“İş ararken girdiğim ilk yerde ‘Bir bilgisayar mühendisine ihtiyacınız var mı diye sordum’. ‘Bir değil, üç tane bilgisayar mühendisine ihtiyacımız var’ dediler. Üniversiteye dönüp en samimi iki arkadaşıma çalışmak istiyorsanız size iş buldum dedim. Kabul ettiler. Üç arkadaş üniversitenin son iki yılını yarı-zamanlı çalışarak geçirdik. O üç gençten ikisi banka genel müdürü, biri banka genel müdür yardımcısı oldu. Hem öğrencilik hem bir yerde çalışıyor olmak yorucu bir şey, bu zahmete katlandığınızda sonrasındaki iş hayatında geleceğiniz yerler bu emeğe değer”.