Sur Tatil Evleri GYO

Halka arz furyası bitti mi? 2.Günde Zarar Ettirdi!

yazar:

kategori: ,

Halka arzlarda tavan furyasının sonu mu geldi. Dün ilk kez işlem gören Sur Tatil Evleri GYO, yatırımcısına 2.günde zarar ettirdi. Senet borsanın yükseldiği gün yüzde 9 düştü.

Paramedya.com.tr’nin “Halka Arz Kılıfı Giydirilmiş Proje Finansmanı Sur Tatil Evleri GYO” diye analiz ettiği Sur Tatil Evleri GYO, borsanın yüzde 2.31 yükseldiği günde yüzde 9.49 değer yitirdi. Hisse senedinde düşüş küçük yatırımcıda panige neden oldu. 49.18 TL’den halka arz edilen senet bugün 58 lirayı görerek günü 48.92 TL’den kapattı. Seneden günlük bazda yüzde 9 düşerken en yüksek notadan yaşadığı düşüş oranı yüzde 18’e ulaştı. Özellikle bir kaç tavan beklentisiyle tavana alış yollayan çok sayıda küçük yatırımcının 1 günlük zararı büyük oldu.

2.2 MİLYAR HALKA ARZ BÜYÜKLÜĞÜ

Ziraat Yatırım tarafından halka arz edilen  Sur Tatil Evleri GYO halka arzında 49,18 TL’den 45 milyon adet hisse satıldı. Sur Tatil Evleri GYO’nun halka arz büyüklüğünün 2,21 milyar TL olarak gerçekleştİ.

TARTIŞMALI HALKA ARZ

Öte yandan Sur Tatil Evleri GYO için “halka arz kılıfı giydirilmiş Proje Finansmanı” iddialarına Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas yanıt vermiş ve şunları söylemişti:

Sur Tatil Evleri GYO’nun şu anda hiçbir finansal borcu yok. Sur Tatil Evleri, dünyada trend haline gelen paylaşım ekonomisini de merkeze alan bir iş olmuş oluyor. Üç ayağı var, gayrimenkul, turizm ve paylaşım ekonomisi. Başladığımızdan bu yana Sur Tatil Evleri ile ilgili çok ciddi bir talep aldık

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas
Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas