GARANTİ’NİN MASRAF HAMLESİ

yazar:

kategori:

Bankalar daralan pazarı rebatele aşmaya çalışıyorlar. Garanti Bankası yeni bir kampanya başlatarak tüm kamu çalışanlarına masrafsız düşük faizle konut veredisi veriyor. Garanti’nin bu hamlesine diğer bankalarında yanıt vermesi bekleniyor.
1 yıl öncesine kadar bir banka şubesi ayda ortalama 100 civarında konut kredisi kulandırırken, 2015 yılında bu rakam 10’un bile altına düştü. Bankalar daralan pazarı ilginç kampanyalarla aşmaya çalışıyorlar. 
İşte bu kampanyalardan biri de Garanti Bankası’nın yaptığı 16 mart-30 nisan tarihleri arasındaki tüm kamu çalışanlarına yönelik konut kredisi.
Banka kamu çalışanlarına özel oranın yanı sıra masrafsız kredi vereceğini açıkladı.Kampanya ile ilgili bilgi veren Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, Garanti Mortgage olarak daha fazla kişiyi ev sahibi yapmak için bu ürünü geliştirdik”diyor.
Öte yandan Garanti’nin bu hamlesi konut kredilerinde masraf rekabetini de başlatıyor. 3 büyük bankanın da masrafsız konut kredisi kampanyası başlatacağı bankacılık kulislerinde konuşuluyor.