Burak Aksoy

Qua Granite hisse senedi neden taban oldu?

yazar:

kategori: ,

HAYAL SATIYORLAR!

Q Yatırım Holding A.Ş. 29 Aralık 2023 tarihinde yaptığı bildirim ile, Gezinomi Seyahat Ticaret A.Ş. ile v’nin paylarının;
– Mali yapısı çok güçlü küresel düzeyde bilinirliği ve saygınlığı olan bir kurum oluşturmak,
– Küresel çapta büyüme hedeflerini gerçekleştirecek sermaye girişlerini ve uygu finansman kaynaklarına ulaşabilmeyi temin etmek,
… gibi sebeplerle Q Yatırım Holding A.Ş.’ye devredilmesibe karar verildiği bildirilmiştir.

Bahse konu bilgilendirme kapsamında;
– Qua Granite Hayal Yapı ve Ürünleri Sanayi Tic.A.Ş’ de Ali Ercan’ın sahip olduğu borsada işlem görmeyen 462.000.000 TL nominal A grubu paylar 3,15 TL ,
– Gezinomi Seyahat Ticaret A.Ş’de Ali Ercan’ın sahip olduğu borsada işlem görmeyen 7.800.000 TL nominal A grubu paylar 18,25 TL bedeller Q Yatırım Holding A.Ş.’e devredilmiştir.
Müteakiben yılım ilk işlem günü olan 2 Ocak 2024 tarihinde Qua Granite Hayal Yapı ve Ürünleri Sanayi Tic.A.Ş tarafından yapılan bildirim ile 462.000.000 lot borsada işlem görmeyen hisse senedinin 3,15 TL bedelle devredildiği bildirilmiştir.
Tam bu bildirim ile eş zamanlı olarak bu sefer de hissede üç gün süren bir taban serisi başladı ve akıllara hemen aynı soru geldi, “Peki bu hisseyi kim satıyor”
Hadi birlikte bakalım ama bu süreci mecburen iki bölüme ayırarak incelememiz gerekiyor. Bunlar;
1. Takası verisi resmileşmiş olan 2 Aralık 2024 gününde Yatırım Fonları, A1 ve Alnus satmış görünüyor ama takasa yansımamış 10 m lot bir satış var, sanırım bu yakında netleşir.

Diğer taraftan AKD ile TAKAS verileri karşılaştırıldığında da karşıma çıkan tabloda Vakıf, A1 üzerinden yapılan işlemler için aklımda bir çok soru oluştu.

2. Takas yansımayan son iki güne baktığımda ise yine karşıma Vakıf ile A1 ve bu ikisine ilave olarak Deniz çıktı karşıma

Şimdi aklımda binlerce soru oluştu ama bu soruların cevaplanabilmesi için öncelikle son iki günün de takasını görmek gerekiyor.
Fakat şimdiden aklımdaki birkaç soruyu sizlerle paylaşayım;
1. İlk günün takasında yer alan 10 milyonluk fark nereden çıktı?
2. 5,48 bedelle işlem gören hisseyi %43 iskontolu olarak devredilmesi ve devredilen hisselerin “ Borsada İşlem Göremez” nitelikte olması ve değiştirilmesine ilişkin başvuru yapılmamasına rağmen Fonları niye rahatsız olup satış yaptı?
3. Fonların halka arz döneminden itibaren fiili dolaşımın yüksek bir oranında takası elinde tutmasına ve 8,5 TL’leri görmüş olmasına karşın niye tabana mal sattı?
4. A1 ve Vakıftan satanlar yine Yatırım Fonu çıkacak mı?
5. Fonlar kimin malını satıyor?
6. Yatırım Fonundan satılan hisseler Nitelikli Yatırımcıya mı ait ve bu yatırımcı kim?

Birileri Qua Granite HAYAL Yapı ve Ürünleri Sanayi Tic.A.Ş. satıyor ama gel de çık bu işin içinden!!!!!!!

Gezinomi ve Qua Granıte'nin sahibi Ali Ercan
Gezinomi ve Qua Granıte’nin sahibi Ali Ercan