İŞ BANKASI’NDAN SERT AÇIKLAMA

yazar:

kategori:

İş Bankası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince’den sert uyarı:’Bize bir şey olmaz’ mantığıyla sandalı sallama lüksünün olmadığını düşünüyorum” dedi.
İş Bankası’nın tepesindeki isim yani Yönetim kurulu Başkanı Ersin Özince, devletin resmi haber ajansı A.A’ya oldukça ilginç açıklamalar yaptı.
Ersin Özince Türk ekonomisine yönelik endişelere farklı bir bakışla yanıt verdi.
AA muhabirine açıklamalarda bulunan Özince, bankacılık sektörünün gelişebilmesi için güven ortamına ihtiyaç olduğunu belirtti. Özince, 2001 krizinden sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin devletiyle de halkıyla da güven duygusunda birleştiğini dile getirerek, “Biz krizden kavgalarla, gürültülerle veya sokaklarımızda gösterilerle çıkmadık. Adeta bir ulusal mutabakatla çıktık. Halkımız o kadar sıkıntılara maruz kalmasına rağmen krizin realitesi karşısında hem sabırlı hem de sağduyulu davrandı. İşsiz kalan yurttaşlarımız çıkıp sokaklarda, bazı Avrupa şehirlerinde olduğu gibi gösteriler yapmadı ama sonuç itibarıyla güven ortamı oluşturuldu” ifadesini kullandı
2015 OLDUKÇA ÇALKANTILI

Uluslararası piyasalarda çalkantı olduğuna işaret eden Özince, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelişmekte olan piyasalara karşı birtakım olumsuz değerlendirmeler var. Bu arada Brezilya ve Türkiye için özellikle olumsuz değerlendirmeler var ki Türkiye ile ilgili bölümüne katiyen katılmıyorum. Türkiye’nin özellikle özel sektör dış borcunun detaylı incelenmemesi nedeniyle yanlış teşhise konu olduğunu düşünüyorum ama biz bunları doğrusunu gösteremeden siyasi ve ekonomik istikrarımıza, dışımızdakileri tam anlamıyla inandırmadan ki zorla kimse kimseye inanmaz. ‘Muhtaç değiliz’ diyecek bir durumumuz yok, çünkü bu konularda iyi olmanın gereği, iyi sergilemektir. Kısacası ne kadar sürer, ona dair bir şey söylemek mümkün değil ama uzmanlar, 2015 yılının oldukça çalkantılı geçeceğini söylüyor.”