Metin Yüksel

Çeko Fişi Çekti, Fener YEDİ Bitirdi

TFF tarafından ‘’İşlem Yasağı’’ gelince Fenerbahçe-Konya maçında totemi ev de yaptım. Maç kadrosu açıklandığında ‘’Tadiç’’haftalar sonra yedek soyunmuştu. Ve Fenerbahçe’nin işleyişin de nasıl etkisi olacaktı.?

Fenerbahçe maça fırtına gibi başladı, özellikle Fred’in yönetimin de iştahlı, saldırgan futbolunun nedeni, Konya’da maden buldu KAP haberi imiş. Haberin etkisi ile tavan oldu.

40.cı dakikaya geldiğinde maç CEKO’nun golleri ile 3-0 oldu, maçın başarılı isimlerinden MERT ve SAMNS-KY ile golleri bulan Fenerbahçe devreye 5-0’lık skorla girdi.

Tahtaların efendisi FRED açıkçası Fenerbahçe’nin en gövdeli portföyü.

  1. Sıkışan oyun trafiğini ters toplarla açmak,
  2. İkili verkaç, duvar pasları ile hücuma derinlik kazandırmak,
  3. İrfanca ve Samans-ky’nin performansını artırmak,
  4. Savunmaya ‘’Alo imdat hattı’’destegi vermek

 TADİÇ’in yedek soyunduğu maçta KİNG’in dikine hücum koşuları, güçlü fiziği ile etkili olurken yine son top kullanma hataları gol bulmasına engel oldu. Tadiç’in gövdesini kullanarak yarattığı koşu kanallarına deparlı hücumun alternatifi olması açısından önemli bir B planı.

AVRUPA kumaşlı MERT MÜLDÜR, Samuel’in yokluğunda kafalardaki kaygıları, futbol aklı ile yok etti. Etkili futbolunu hem savunma da hem de hücumda gösterdi.

İsmail hoca 5-0 ile birlikte, tahtada tavan nasıl olsa rahatlığında, Tavan’a alışlar yazarak bir sonraki seansların da sinyalini verdi.

Sistem değil, oyuncu değişikleri ile formata sadık olan, tahta yapıcı 65.Dakikayı beklemeden 45.ci dakikada BATSUAYİ ve Ümit Nayır’la çift santrafor denemesini yaptı, maç şansı bulamayan oyuncuları oynattı. Sistem değişse de Fenerbahçe’nin iştahlı futbolu son dakikaya kadar devem etti, Gol arayışları, savunmada 3-5’li bloklar bunun göstergesi idi.

‘’EN İYİ ANTREMAN MAÇTIR’’

Temaslı futbolu seven ve hızlı hücum çıkışları ile etkili olan KONYASPOR etkili pas trafiği için de kayboldu.

Gün sonu rakip ceza sahasında’’ yoğun işlem hacmi’’ ile rekor kırarak önemli bir direnci aşan FENERBAHÇE’’ ‘’yeni portföy’’bularak prim yapmaya devam edeceğinin sinyallerini vermiş oldu.