Bu hisseye yatırılan 100 lira 30 liraya düştü!

yazar:

kategori: ,

Yüksek enflasyonda parasının değerini korumak amacıyla borsaya koşan küçük yatırımcının ağzı yandı. Son bir yılda borsa yüzde 48 yükselirken İMAS Makina hisse senedi yüzde 70 oranında değer kaybetti. Kaba bir hesap ile 1 yıl önce 100 lirasını İMAS Makina’ya yatıran yatırımcıların parası 30 liraya düştü.

Geçtiğimiz yıl 17 Nisan’a kadar sürekli olarak yükselen senette bu tarihten itibaren düşüş başladı. Söz konusu düşüşün ortak satışından kaynaklandığı biliniyor.

17 Nisan 2023 tarihinde 70 liraya kadar yükselen senet bu tarihten sonra sert bir şekilde düşmeye başladı. 15 gün gibi kısa sürede 20 liraya kadar gerileyen senet halen 12 lira civarında işlem görüyor.

100 LİRA 30 LİRAYA DÜŞTÜ

İMAŞ hisse senednine geçen yıl 100 lira yatırıan yatırımcının bugün sadece 30 lirası kaldı. Bu hisseden batan yatırımcı sayısının yüzbinlerce kişi olduğu öne sürülüyor. Ortak satışı öncesi sosyal medyada bu hissenin 200 lira olacağı yolunda asılsız haberler çıkmış ve hemen arkasından satışlar gelmişti.

ORTAK CEZA ALDI

Bu hissede sert düşüş yaşanırken Sermaye Piyasası Kurulu şirket ortağına manipülasyon ve gerçeğe aykırı belge suçundan ceza vermişti.

Hissesi oluksuz düşen İmaş Makine (IMASM)da 6 kişiye idari para cezası verdi. Ancak ceza alan isimler arasında bulunan bir isim dikkat çekti. SPK, şirket ortağı Özge İsen’e hem manipülasyondan hem de “Kurula iletilen belgede gerçeğe aykırı beyanda bulunduğunun tespit edilmesi” suçundan ceza vermesi olmuştu.