SON DAKİKA!!! ŞUBE BİRLEŞMELER BAŞLADI

yazar:

kategori:

Moody’s’in olumsuz raporundan hemen sonra bankalardan kötü haberler gelmeye başladı. Yabancı sermayeli bir banka 40 şubesini birleştirme kararı aldı. 
2015 yılı bankacılık sektörü için kötü başladı. Daralan pazar nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan bankalar çareyi küçülmede buldu. Bir süredir konuşulan ancak  netleşmeyen şube kapatma ve birleştirme kararları gelmeye başladı. 
Son 5 yılda hızlı büyüyen ve bu nedenle yabancılar tarafından satın alınan özel bir banka 40 şubesini başka şubeleriyle birleştirme kararı aldı. Bankanın aslında aldığı bu kararın tipik bir şube kapatma operasyonu olduğu belirtiliyor. Ancak bankalar bu işleme son yıllarda şube birleştirme adını veriyorlar. 
İSTANBUL VE EGE AĞIRLIKLI
Kapatılacak şubelerin İstanbul ve Ege bölgesinde ağırlıklı oacağı öne sürülüyor. Özel bankanın yönetim kurulunun bu hafta başı aldığı birleştirme kararından yaklaşık 600 bankacı olumsuz etkileniyor. 600 personelin iş aktinin fesh mi  edileceği yoksa başka şubelere mi verileceği ise henüz kesinlik kazanmadı.
BİREYSEL AĞIRLIKLI ŞUBELER
Bankanın birleşme kararı aldığı şubelerin ağırlıklı olarak bireysel işlemlerin olduğu şubeler olduğu belirtiliyor. Son bir yılda çıkartılan yasa ve mahkeme kararları bankaların bireysel alanda karlılığını ciddi anlamda düşürmüştü.Özellikle mahkeme kararı ile milyona adete yakın geriye dönük masrafların geri alınması bankaların karlılığına ciddi darbe vurmuştu.
NOT: Bankacılık yasası gereği bu yabancı bankanın adını açıklayamıyoruz. Halka açık olan bu bankanın kararı borsaya bildirilmesinden sonra açıklanacak. Aslında Rusya’da bile olmayan böyle bir yasak nedeniyle okuyucularımıza şube kapatan bankanın adını veremediğimizi üzülerek bildiriyoruz.
Facebook