MOBBİNGE KARŞI 4 ALTIN ÖĞÜT!

yazar:

kategori:

Bankalardaki hedef baskısı özellikle bölge müdürlüklerinde psikolojik tacize dönüştü. Uzmanlar mobbing ile karşı karşıya kalanlara altın değerinde 4 tavsiyede bulunuyorlar. İşte herkese lazım 4 öneri:
Son 6 aydır  özellikle bankacılık sektöründeki daralma beraberinde hedef baskısını getirdi. Hedef baskısı öyle bir hal aldı ki, artık bu mobbinge dönüştü.
Uzmanlar mobbingin mevcut yasalara göre psikolojik taciz olarak kabul edildiğini ve bu konuda sayısız mahkeme kararı bulunduğunu belirtiyorlar. Artan mobbing olaylarına karşı çalışanları uyaran İş Hukuku Uzmanları çalışanlara mobbing konusunda şu altın öğütlerde bulunuyorlar.
PANİK YAPMAYIN
-Mobbing ile karşı karşıya kaldığınızda sakın panik yapmayın. Çünkü mobbing yapmak suçtur ve bu suçu işleyen siz değil karşı taraf. Önce bunun rahatlığı içerisinde olunuz. Özellikle bankacılık sektörü çalışanlarına yönelik bölge müdürlüklerinden had safhada mobbing var.
BELGE TOPLAYIN
-Size karşı psikolojik taciz yapan, hedefinizi tutturmanız için tehdit eden amirlerinizin bu taleplerini mutlaka ya belgeleyin ya da şahit ile belirleyin. Eposta ile verilen baskı niteligindeki tüm hedefler mevcut iş yasalarına görede suçtur. Bu konuda başbakanlık genelgesi de bulunmakta. Bu nedenle tehdit unsuru taşıyan tüm yazışmaları kopyalayın. Birgün bunlar size dava açmanızda çok yardımcı olacaktır.
NOT ALIN
-Size karşı yapılan psikolojik tacizlerin notlarını alın. Bölge müdürlüğündeki ve benzeri yerlerdeki görüşmelerin kiminle yapıldığını hangi gün ve hangi saatte yapıldığını mutlaka bir yere not ediniz. Mahkeme bankalardan bu tarihe yönelik tesbit isteyecektir. Yani sizin söylenilen tarihte orda olup olmanızın ispati açısından. Bu nedenle mutlaka her olumsuz psikolojik şiddet içerin toplantılarınızın yeri ve tarihi ile o toplantılarda sizden başka kimlerin olduğunu bir deftere düzenli olarak yazınız.
DOKTOR RAPORU ALIN
alıştığınız kurum sizi hedefleriniz tutturamadığı için işten atması halinde mobbing tesbit davası için mutlaka bozulan psikolojinizin tesbitini yaptırın. Bunun için yaşadığınız bunalımı arkadaşlarınızla değil doktorla paylaşın ve bunun mutlaka kayda geçmesini sağlayın. Bu kayıtlar sizin zaten haklı olduğunuz davayı yüzde yüz kazanmanızı sağlayacaktır. Aynı zamanda psikolojinizin bozulması büyük tazminatları da beraberinde getirir.