Metin Yüksel

Stres Topu Fener’de Patladı!

Ligin ‘’Heyecan Barometresi’’ Fenerbahçe ve Galatasaray arasında son yıllarda ender görünen bir rekabet yaşanıyor.Kafa kafaya giden yarışta yolun sonu yaklaştıkça haftalardır ‘’sterse topu’’elden ele dolaşıyordu.
Alanyaspor maçı şampiyonluk maçı havasında küçük yatırımcının çoşkulu ama gergin tezaruhatı ile başladı.
Bir an önce tavan beklentisi ile rakip alanda baskı kuran Fenerbahçede hiç beklenmedik bir ‘’BOFA satışı’’ moralleri bozdu.AUGOSTO Alanyasporu öne geçirdi.Kadere bak bir maçta iki gol atarak tarih yazdı.Buda bugünün şansıymış.
Küçük yatrımcının paniği oyuncularıda panikletti, özellikle ‘’final paslarda ‘’ daki yanlış işlemler önemli poziyon kaybına yol açarken,İSMAİL VE SAMANZ-KY hatalı işlem rekoru kırdılar.
İsmail hoca tahta kurgusnda alışkanlıklarından vazgeçemiyor,piyasa bozulsada aynı,çoşsa da aynı.Oyuncu değişikliğinin dakikası bile aynı.TOTEM galiba,
Hatta bu konuda deneyimi o kadar azki,BATSUAYİ’yi oyuna alıp çift santrafora döndügünde,İSMAİL’i kenara alıp ta ,fizik gücü zayıf KRUNİÇ’e orta sahayı bırakınca,İsmail hocanın maçı seyretmediğine Kanaat getirdim Bu sistem degişikligini,bu orta saha ile kurgulamak,Alanyasporun atletik hücum gücüne teslim olmak denmekti, Takım boyu o kadar uzundu ki daha da uzadı.Neyse ki strese kalbi dayanamadı ve önemli portföy zaraına uğramış ÇEKO’yu dışarı aldı.Ezber sistemine döndü.
Alanyaspor özellikle önde ofansif baskı ile Fenerbahçe savunmasını hataya zorladı, nitekim zaman zaman da hata kaynaklı poziyon ihtimalli top kaptlıar,ancak golü şu anda ligde uzaktan encok gol yiyen(19/7) LİVAKOVİÇ hediye etti
FRED’in kabusu yazımda,FRED’in yokluğunda Fenerbahçe’nin önemli puanlar kaybetigini,onun sakatlıgı süresince bunun’’travma’’ yaratcagın ıifade etmiştim.FRED yoksa Eçeko,TADİÇ Ve SAMAN -SKY ‘nin performansı düşmekte, Hatta ‘’pasör santrafora’’ soyunan ÇEKO’NUNceza sahası içi ekinligide kaybolmaktadır.
Önceki maçlarda da ortaya çıkan bu problem CENGİZ’in olağanüstü golleri ile atlatılıp,üzerinde kafa yorulmamıştı.
Özallikle geçiş oyunun da İSMAİL ve SAMAN-ZKY_Y etkili olamayınca hücum oyunu skora dönüşemeyince,en çok şut çektiği (25) ve en çok rakip ceza sahasında buluştuğu (55) berabere bitirdi.
Hissede pirim yok karı alan gidiyor.Kadro derinligi ve İSAMAİL hocanın değişmez formatının ektili iki ismi CRESPO ve EMRE Mor gidiyor,oyuna FİFA’da davalık olduğumuz yada olacağımız KENT giriyor,Bu ne yaman çelişki KOÇ KARTAL.Yatrımcının hisseyi bu oyuncularla götürebileceği duyguzu azalıyor,önümüzdeki hafta RİZE maçı kritik ordan da puansız dönülürse Küçük Yatırımcının da homurdanması artar.
Birde futbol tartışmasını sevenlere ik içift lafım var,hakem ve TFF üzerinde niyet okuyarak zevkimizi yoksulaştırmayın,asıl cezanın oyunun akışını engelleyen,vakit geçirenlere verilmesi gerekir.
Biz bu temaşa için ordayız ama sahneye konan oyunun süresi kısaldıkça zevk almıyoruz.
Ligde GALATASARAY 2 puan ,STRES LİGİNDE 10 puan önde FENERBAHÇE’nin leverage’ fazla stresi iyi yönetmesi gerekir.Krediler daralıyor,otomatik satış gelebilir.