Metin Yüksel

Mert Hakan İsyan Etti Fener’e Yetti!

MERT HAKAN İSYAN ETTİ FENER’e YETTİ

2 Gündür yağan yağmur ve İSMAİL hocanın değişmeyen ‘’muhafazakârlığı”. Hocamız yaz aynı kış aynı, yağmurda yağsa karda yağsa bildiğinden şaşmayan hoca, ’’zemin uyumlu’’ futbolcu seçme yerine, üstelik son haftalarda fiziksel olarak sürekli gerileyen “üçü bir arada keyfi” ile, yine ilk 11’i sahaya sürmüştü, TADİÇ, SAMANZ-KY VE KRUNİÇ.

İsmail hocanın yanlış takım tertibine bir de ‘’Zemin’’ engeli çıkınca.

  • Ferdi’nin topla hücuma çıkışları,
  • Yerini bulmayan paslar ve bozulan pas oyunu
  • Deparlı forvet eksiği,

Oyunu zora soktu, öyle ki ‘’risk almamak” için topu taca atma çabası bile gerçekleşmedi. İlk yarı boyunca hücum hattına destek verememesi ile yerleşim hataları ve topla çıkma zorunluluğu fenerin umutsuz yatırımcılarının umudunu iyice kırdı kırdı.

27.ci dakikada gelen MİNCHEV golü ve sonrasında yoğunlaşan satışlar ile değer kaybı artan FENERBAHÇE’de “devre kesici gongu” uygulaması imdada yetişti. 15 dakikalık devre kesici süresinde İSMAİL hoca ilkelerini odada bırakıp 60.dakikayı beklememiş, takıma küsüp portföyünü götüren SERDAR, yatırımcının umut kestiği oyuncu MERT ve İRFAN’ı oyuna dahil etmiş ve pasif alış yazmak yerine çift santraforlu “aktif alışa” geçmişti

Bu Sistemin birden fazla kazanımı var. FRED’in yokluğunda ofansif geçiş oyununa soyunan İSMAİL’in pas hataları gol pozisyonu verirken, ’’Pasör sanrtafor ÇEKO” geriye gelerek oyun içine girip, ceza sahasındaki etkinliğini yitiriyordu. FRED ile ceza sahası önün de pas kanalı yaratabilen ÇEKO, baskı görünce kendi alışlarına vermek zorunda kalıyordu.

Çift santraforlu sistemde İSMAİL etkili olduğu defansif bloga geçmesi, ikili hücumda ÇEKO oyun disiplini, vekalete önem vermesi, rol çalmaması, her bölgede sorumluluk alması bu oyun sisteminde ne kadar önemli olduğunu gösterdi ve etkili oyununu güzel bir golle süsledi

MERT’in isyanı, SERDAR’ın takipçiliği ve İRFAN’ın asistleri ile değişen sistem etkinliği artan oyuncularla ‘’STRESLİ GALİBİYET’’ geldi.

Son söz İLHAN PALUT’a en çok umut vaat eden antrenör sıralamasın da ilk sıralarda yer alan PALUT etkili hücuma çıkan, sahadaki zemini avantaja çeviren taktik anlayışı ile fener defansına zor anlar yaşattı, Maç 1-0 iken elde edilen pozisyonlar gol olsa idi ‘’FENER’’ taban olacaktı.