PİYASADA SAHTE PARA PANİGİ

yazar:

kategori:

Polis gerçeğinden ayrılamayacak kadar mükemmel sahte para ele geçirdi. Sahte parayı gerçeğinden ayırmaknın zor olması panige neden oldu.
Uşak ve Zonguldak’ta piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış 49 bin TL ele geçirildi. Sahte paraların 20, 50, 100 ve 200 TL’lik banknotlardan oluştuğu gözlendi.
Sahte paraların iki farklı bölgede ele geçirildiği belirtiliyor. İlk operasyon Uşak’ta yapıldı ve 49 bin lira ele geçirildi. Bu olayla ilgili soruşturma sürerken ikinci sahte para haberi Türkiye’nin bir başka bölgesinden Zonguldak’tan geldi.
onguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, piyasaya 20, 50, 100 ve 200 liralık banknotlar sürmek isteyen kişileri yakaladı.
YA İSTANBUL’DA?
Her iki bölgede yakalanan sahte paranın Türkiye’nin iki farklı bölgesinde ele geçirilmesi gözlerin İstanbul’a çevrilmesine neden oldu. İstanbul’da şu ana kadar sahte para ihbarı yapılmadı. Polis sahte paraların 20 ve 50’lik bankonotlar halinde olması nedeniyle pek dikkat çekmediğini belirtiyor. Bu nedenle vatandaşların özellikle taksi ve pazarlardaki para üstü işlemlerde çok dikkatli olmalarını öneriyorlar.