DOSYA MASRAFI VURGUNU BİTMİYOR

yazar:

kategori:

Bankaların geriye dönük 10 yıllık dosya masraflarını ödemesi, piyasada çok sayıda dolandırıcının ve yöntemin ortaya çıkmasına neden oldu. Son numara Türkiye Bankalar Birligi adı kullanılarak yapılıyor.
Vatandaş bir yanda geriye dönük 10 yıllık dosya masraflarını geri alırken, bir taraftan da dolandırılıyor. 
Tüketici Hakem Heyeti dilekçelerini vatandaşa 100 liraya satan bazı uyanıklar bu numaranın deşifre olması üzerine bu kez Türkiye Bankalar Birliği’nin adını kullanmaya başladılar.
0850 numaralı veya GSM’lerin hazır kart numaralarından banka müşterilerini arayan dolandırıcılar Türkiye Bankalar Birliği’nden aradıklarını belirterek banka şubesi adı vererek dosya masraflarının geri iade edileceğini söylüyorlar. Bu kişilere isim ve aldığı kredinin banka şubesinin telafuz edilmesi vatandaşın inanmasına neden oluyor ve 100 lira ile 200 lira arasında bir parayı basit bir dilekçeye veriyor.
TBB UYARDI
Öte yandan Türkiye Bankalar Birliği bir açıklama yaparak vatandaşları bu tür dolandırıcılıklara karşı uyardı.
İşte o açıklama:
“Son günlerde, kendilerini Türkiye Bankalar Birliği personeli veya Türkiye Bankalar Birliği ile anlaşmalı kuruluş yetkilisi olarak tanıtan bazı kişilerin, banka müşterilerini telefonla arayarak, müşterilerin bankalara ödedikleri ücret, masraf ve komisyonların kendilerine geri ödenmesine aracılık edecekleri vaadiyle müşterilerin kişisel bilgilerini talep ettikleri öğrenilmiştir. Gerçeği yansıtmayan bu vaadlere ilişkin olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini teminen aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür: Türkiye Bankalar Birliği’nin, çalışanları ve/veya anlaşmalı kuruluşlar eliyle bankaların müşterilerinin bankalara ödedikleri ücret, masraf ve komisyonların geri ödenmesine yönelik bir çalışması ve görevi bulunmamaktadır. Kendilerini Birlik çalışanı veya Birlik ile anlaşmalı kuruluş yetkilisi olarak tanıtan kişilere kesinlikle itibar edilmemeli, bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmamasını teminen kişisel bilgiler asla paylaşılmamalıdır. Bu kişiler hakkında ilgili kurumlar nezdinde suç duyurusunda bulunulmalıdır. Kamuoyunun bilgisine sunulur. Saygılarımızla, Türkiye Bankalar Birliği”