Segmen Gıda

Halka arza Başvurdu Borsaya Bir Gıda Şirketi Daha Geliyor

yazar:

kategori: ,

Seğmen Kardeşler Gıda Üretim ve Ambalaj Sanayi A.Ş. taslak izahnamesini SPK onayına sunarak halka arz sürecini başlattı. Toplam 74.800.000 adet payın satışı düşünülen halka arza Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderlik edecek. Halka arzda satılacak payların 46.000.0000 adedi sermaye artırımı, 28.800.000 adedi ortak satışı yöntemi ile satışa sunulacak.

HALKA ARZ BAŞVURUSU
Halk arz sonrası halka açıklık oranı %39.37 olacak şirket paylarında 30 gün boyunca fiyat istikrarı işlemleri planlanıyor. Bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemi ile gerçekleşecek olan halka arza katılım sağlanabilecek banka ve aracı kurumlar onaylı izahnamede belli olacak. Halka arz gelirinin kullanım yerlerine dair detayların henüz belli olmadığı şirketin Halka arzının 2024 yılı ilk 6 aylık döneminde gerçekleşmesi bekleniyor.

KÖKLÜ ŞİRKET

1938 yılında Ankara’da kurulan Seğmen Gıda, geleneksel ve ekstra geleneksel reçel, diyabetik ve şeker ilavesiz reçel, bal, helva, diyabetik helva, fındık ezmesi, tahin, pekmez, lokum, tahinli pekmez, baharat ve bakliyat çeşitlerini herhangi bir katkı ve koruyucu madde eklemeksizin üretimini ve pazarlamasını yapıyor.