Akenerji

Fiyatı bir ayda yüzde 220 yükselen dev şirketin hissesine tedbir geldi!

yazar:

kategori: ,

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında  Akenerji Elektrik Üretim AŞ‘ye 14 Mayıs tarihine kadar brüt takas tedbiri ile kredili işlem yasağı getirildi.

Şirketin hisse fiyatı 13 Mart tarihinde sade 5 lira iken cuma itibariyle 18.15 liraya yükseldi.  Senet son bir ayda yüzde 219 prim yaparken, sadece 10 günde yüzde 42 yükseldi. Akenerji bayram öncesi hafta is eyüzde 21 prim yapmıştı.

BİR AY SÜREYLE

Borsa İstanbul’dan yapılan Kamuyu Aydınlatma Platformu’nu (KAP) yaptığı açıklamaya göre, Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) kararı uyarınca devreye alınan VBTS kapsamında Akenerji Elektrik Üretim AŞ’ye 14 Mayıs tarihine kadar brüt takas tedbiri ve kredili işlem yasağı getirildi.

Açıklamada Akenerji için, “Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında AKENR.E paylarında 15/04/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 14/05/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir” ifadeleri yer aldı.

AKENERJİ KİMİN?

1989’da, Akkök Şirketler Grubu’nda otoprodüktör grubu statüsünde faaliyetlerine başlayan Akenerji, 2005’ten itibaren serbest elektrik üretim şirketi olarak sektördeki varlığını sürdürmektedir. Akkök Holding ile CEZ Group’un %50-%50 stratejik ortaklığındaki şirket, toplam 1.224 MW kurulu güce sahiptir.

Akenerji Elektrik
Akenerji Elektrik