GÜVENLİK GÖREVLİSİNE HEDEF VERDİLER

yazar:

kategori:

Türkiye sonunda bunu da gördü. Türkiye’nin en büyük özel bankalarından birinde güvenlik görevlisine bile BES hedefi verildi.İşte akıllara ziyan hedef baskısının hikayesi:
Hedef baskısı yukardan aşağı indikçe şiddetini arttırıyor.
Artan şiddet ise “yok arttık”dedittirecek türden ve akıllara ziyan. Türkiye’nin en büyük özel bankalarından birinde gişe personelinden sonra güvenlik görevlisine de hedef verildi. Bir bölge müdürü tarafından verilen ve şube müdürleri tarafından duyrulan bu hedef de her güvenlik görevlisi nisan ayı içerisinde en az 1 bireysel emeklilik yapmak zorunda. 
Hedef baskısının böylesi Türkiye’de bankacılık sisteminin nereye gittiğinin en güzel ve en acı örneği olarak tarihe geçiyor.
12 yıllık güvenlik görevlisi N.C’nin virgülüne dahi dokunmadığımız o feryadı:
“Son iki yıldır pazarlamadaki arkadaşların hedef baskısından bozulan psikolojilerini gördük ve üzüldük. Sonra gişedeki arkadaşlarımıza sıra geldi. Birgün bize de hedef verileceği hiç aklımaza gelmedi. Nisan ayı içerisinde bize de hedef olarak BES yapacak müşteri bulmamız verildi. İyi de biz bankacılıktan ne anlarız? Bizim görevimiz güvenliği sağlamak. Zaten gece en son çıkan biziz. Birde akşam saat 20.00’den sonra BES yapacak müşteri mi bulmamız isteniyor.”
YASAL OLARAK SUÇ
Öte yandan güvenlik görevlilerine bu tür hedeflerin verilmesinin suç olduğu belirtiliyor. Güvenlik görevlilerinin banka içinde oturmasının bile emniyet tarafından yasaklandığını dikkat çeken uzmanlar, “böyle bir hedef resmi olarak verilmiyor. Tamamen psikolojik tacizle yaptırılıyor”dediler.