İNSAN KAYNAKLARI ŞANTAJINA İLK DAVA!

yazar:

kategori:

Bankaların işten çıkarttıkları personele tazminat vermemek için uyguladığı yöntem sonunda mahkemelik oldu. Ankara’da bir bankacı başarılı olmasına rağmen kendisi hakkında olumsuz referans veren eski bankasını dava etti.
Bir süre önce Paramedya.com’un gündeme getirdiği bankaların İnsan Kaynakları şantajı sonunda mahkemeye taşındı.
Ankaralı bankacı C.G, 8 yıl çalıştığı ve bankasından 2014 yılının temmuz ayında işten çıkartıldı. Performans düşüklüğü gerekçesiyle bir kez uyarılan ve ikinci uyarı için görüşmeye çağrılan C:G’ya banka insan kaynakları tarafından ahlaksız teklif yapıldı. Tecrübeli bankacıya kendi rızası ile istifa etmesi halinde olumlu referans vereceklerini belirterek tazminatsız işten çıkartmaya zorladılar. Ancak bankacının bu ahlaksız teklifi reddetmesi nedeniyle banka tazminat ödeyerek iş aktini feshetti. 
Kobi bankacılığı konusunda tecrübeli olmasına ve geçmiş dönemlerde defalarca kampanyalarda birinci olmasına rağmen eski bankasının olumsuz referansı nedeniyle bir türlü iş bulamadı. Son olarak başvurduğu bankanın red kararına gerekçe olarak eski bankasının referansını getirince C:G soluğu mahkemede aldı. 
EMSAL OLACAK
Bankacı C.G’nın açtığı dava  aynı zamanda tüm insan kaynakları mağdurlarına da emsal olacak. Zira, bu konuda mağdur alan bankacıların sayısı hiç de küçümsenecek kadar az değil.
Bilindiği gibi bankalar son bir yıldır tazminat vermemek için personele kendi rızası ile istifa etmesi karşılığında olumlu referans vereceklerini söylüyorlar. Tazminat alanlara ise  C.G’deki gibi olumsuz referans ile iş bulmasına engel oluyorlar.
BU SUÇTUR
Mobbingle Mücadele Derneği Başkanı Hüseyin Gün, bu eylemin kesin suç olduğunu ve bu tür mağduriyet yaşayan herkesin mutlaka dava açmasını önerdi.

Facebook