Kamu bankaları ve PTT ATM’leri “TAM” adı altında birleşiyor

Türkiye’nin ATM Merkezi “TAM” platformu ile Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT ATM’leri “TAM” adı altında birleşiyor. Türkiye’nin ATM Merkezi “TAM” ile vatandaşlarımıza daha hızlı ve avantajlı hizmet sunabilmek adına, bankacılık işlemlerinin tek noktadan çok daha kolay bir şekilde üstelik para çekme, para yatırma, bakiye sorgulama gibi işlemlerle sınırlı olmadan yapılabilmesi sağlanıyor.

Halihazırda 81 ilde 5.600 adedi geçen TAM ATM ile müşterilere hizmet sunmaya devam eden platform, yakın gelecekte üye bankaların tüm ATM’lerinin sisteme dahil edilip 19 bin adede ulaşılmasıyla birlikte hem müşteriler hem de TAM üyesi bankalar bugün için yakaladıkları avantajı daha da ileri bir noktaya taşıyacaklar.

Bu iş birliği sonucunda ATM’lerin çok daha kolay erişilebilir ve ücretsiz kullanılabilir olmaları ile müşteri alışkanlıklarının da değişmesi, konvansiyonel şube bankacılığının işlem payının azalıp, operasyonel süreçlerin daha iyi yönetilmesi ve sektörün hizmet kalitesinin artması öngörülüyor.